Koe parhaat hiihtoelämykset vierailemalla Lahdessa

thumbnail

Lahdesta löytyy eteläisen Suomen kattavin latuverkosto. Se on jokaisen hiihtäjän unelmakohde, jonne on lyhyt matka monista etelän kaupungeista ja sinne on helppo tehdä lyhyitäkin päiväreissuja. Lahdesta löytyy eritasoisia hiihtomahdollisuuksia kaiken tasoisille ja ikäisille hiihtäjille. Yöpymismahdollisuuksia on paljon ja Lahden kaupunki on muutenkin mukava paikka kierrellä ja tutustua sen elämään. Lahti ja Salpausselkä tarjoavat yhteensä yli 180 kilometriä hyvin kunnostettua hiihtolatua. Reittejä on monenlaisia ja niistä on helppo valita sopivin jokaiselle tasolle. Noin 70 kilometriä latua on myös valaistu talvisin, joten hiihtää voi milloin vain itselle parhaiten sopii, vaikka keskellä pimeintä talvea. Latujen varrelle on helppo päästä ja aloituspaikkoja on monia. Ladut ovat talvisin vain ja ainoastaan hiihtäjien käytössä. Koiraulkoiluttaminen ja […]

Lue lisää »

Matka Pohjoismaiden ympäri

thumbnail

Välillä ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen juuri sitä, mitä etsii. Tästä syystä reissu Pohjoismaissa saattaa olla juuri se matka, mitä etsitkin. Pohjoismaat tarjoavat kaikenlaisille matkailijoille mahtavia mahdollisuuksia tutustua omaan lähiympäristöönsä ja vaihtaa pitkät lentomatkat pidempään lomaan matkakohteessa. Pohjoismaihin lasketaan Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Islanti ja Tanska. Pohjoismaat ovat siis hieman eri asia, kuin Skandinavian niemimaa, johon kuuluvat Norja ja Ruotsi, sekä osa Suomea. Pohjoismaat ovat maantieteellisen alueen lisäksi myös kulttuurinen alue, joka yhdistää valtioita niin historiallisesti kuin kulttuurisella taustallaan. Matka Pohjoismaissa ei siis ole välttämättä matka vieraaseen ja tuntemattomaan, vaan jotain paljon syvempää. Sitä kautta pääset olemaan tutussa kulttuurissa, mutta toisaalta tuntemattomassa ympäristössä. Saat nähdä omin silmin niitä mahtavia maisemia, […]

Lue lisää »

Lomalle Pohjois-Euroopan kaupunkeihin

thumbnail

Matkailualalla yksi usein kysytyistä kysymyksistä on utelu parhaista lomakohteista Pohjois-Euroopassa, ja totta puhuakseen niitä riittääkin liian monta valittavaksi. Mutta jos haet inspiraatiota matkustuskohteita lähitulevaisuudessa, voit katsoa tästä artikkelista sinulle sopivia kohteita ja vinkkejä matkaa varten.

Lue lisää »

Joulupukin kylä Rovaniemellä

thumbnail

Niin aikuisten kuin lastenkin silmät kirkastuvat, kun askeleet suuntaavat kohti Joulupukin kylää Rovaniemellä. Napapiirillä sijaitseva kylä on nähtävyys, joka sopii erinomaisesti kotimaanmatkailun kohteeksi. Se on kaikin puolin viihdyttävä ja miellyttävä kokonaisuus, josta jokaiselle jää hyvä mieli. Joulupukin kylä sijaitsee Rovaniemellä, lähellä kaikkia palveluita. Rovaniemen keskustastakaan ei ole kovin pitkä matka. Sinne voi saapua esimerkiksi omalla tai vuokra-autolla ja parkkipaikkoja alueella on melko hyvin. Joulupukin kylä koostuu Joulupukin pajasta, ravintoloista, kaupoista ja majoituskohteista. Innokkaimmat voivat majoittua paikan päällä kylän alueella sijaitsevassa mökissä tai hotellissa. Kaupoista löytää niin käyttötavaraa kuin klassisia matkamuistoja. Matkalle kannattaa ehdottomasti ottaa kamera mukaan tai varmistaa, että puhelimessa riittää muistia. Kuvattavaa täällä kauniissa kylässä nimittäin on! Parasta Joulupukin […]

Lue lisää »

Lomailu lasten kanssa

thumbnail

Arki painaa, loma olisi tulossa, lapset päättävät koulun ja kaikkea muuta. Lasten kanssa arkielämä saattaa olla usein hektistä, mutta lomalle lähteminen, pois kotoa lähteminen kaikissa eri muodoissa tuntuu aina niin haastavalta, sekä kalliilta. Rakastat perhettäsi ja lapsiasi, mutta niin monet asiat kasautuvat aina samaan aikaan.

Lue lisää »

Maaginen Lappi

thumbnail

Lappi on alue, joka jakaantuu Suomen lisäksi Norjan ja Venäjän pohjoisosille.  Suomessa Lapin maakunta, joka sijaitsee Suomen pohjoisessa, pohjoisella napapiirillä. Se on ollut Suomen tärkeä ja suosittu matkakohde.

Lue lisää »

Unesco

thumbnail

Unesco on yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö. Se on yksi YK:n itsenäisistä erityisjärjestöistä, jonka tehtävänä on edistää rauhaa ja kansojen välistä yhteistyötä kasvatuksen, tieteen ja kulttuurin avulla. Unesco on perustettu vuonna 1945 ja nykyään siihen kuuluu 195 jäsenmaata. Järjestönpääjohtajana on vuodesta 2017 asti toiminut ranskalainen Audrey Azoulay, jota ennen pääjohtajana toimi bulgarialainen Irina Bokova. Päämaja Unescolla sijaitsee taas Pariisissa.

Lue lisää »

Linnanmäki on legendaarinen huvittelukohde

thumbnail

Linnanmäki on paitsi Suomen vanhin, myös suosituin huvipuisto ja erityisesti lapsiperheiden joka kesäinen ykköskohde.

Lue lisää »

Turpeesta kotimaista energiaa

thumbnail

Turve on maalaji, joka on eloperäistä eli organogeenistä. Sitä syntyy kun suokasveja hajoaa epätäydellisesti ja maatuu kosteissa ja hapettomissa olosuhteissa, yleisesti ottaen soilla. Turpeeksi luokiteltavan maalajin tulee sisältää vähintään 75 prosenttia orgaanista ainesta ja se määritellään omaksi luokakseen fossiilisten ja uusiutuvan biomassan väliin juuri sen takia, että se ei uusiudu, mutta sitä ei voida kutsua fossiiliseksikaan.

Lue lisää »

Nuuksio kutsuu seikkailemaan

thumbnail

Helsingin paras puoli on kaupungin monipuolisuus. Tekemistä riittää joka lähtöön ja palvelut ovat lähellä, mutta mikäli haluaa hetkeksi rauhoittua kaupungin vilinästä, on luonto aivan kulman takana.

Lue lisää »