Lomailu lasten kanssa

Arki painaa, loma olisi tulossa, lapset päättävät koulun ja kaikkea muuta. Lasten kanssa arkielämä saattaa olla usein hektistä, mutta lomalle lähteminen, pois kotoa lähteminen kaikissa eri muodoissa tuntuu aina niin haastavalta, sekä kalliilta. Rakastat perhettäsi ja lapsiasi, mutta niin monet asiat kasautuvat aina samaan aikaan.

Lomailu lasten kanssa

Lomailu lasten kanssa voi kuitenkin olla juuri se lääke, mitä tarvitset itsekin arkiahdistuksen helpottamiseen. Lomalle ei tarvitse lähteä isolla budjetilla ja monenlaiset vaihtoehdot sekä edullisemmat lento- ja laivaliput voivat olla se, mitä koko teidän perhe tarvitsee. Lasten kanssa ei aina tarvitse lähteä pitkille matkoille, sillä joskus ne saattavat käydä raskaaksi. Erityisesti pitkät automatkat ovat lasten kanssa välillä vaikeita. Miksi et valitsisi jotain kotimaista lomakaupunkia, josta löytyy lapsillekin hauskaa tekemistä? Automatkalle voi varata lapsille matkapelejä, joita voi tilata esimerkiksi netistä. Autoilun lisäksi moniin kaupunkeihin pääsee hyvin junalla. Tällöin ei tarvitse murehtia ruuhkista ja junalla kulkeminen on joskus lasten mielestä todella hauskaa. Monissa Suomen kaupungeissa on kuitenkin erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet, joten asemalta pääsee eteenpäin kyllä. Kotimaassa matkustaminen on yleensä ulkomaan matkaa helpompi, sillä silloin ei tarvitse murehtia esimerkiksi lasten passeista tai henkilökorteista. Varsinkin lentokentälle lähtö ja siellä oleminen saattaa aiheuttaa joskus hieman stressiä, varsinkin mitä tulee turvatarkastukseen. Lomamatkoja ei tarvitse järjestää pelkästään kesällä, vaan lasten kanssa voi rohkeasti matkustaa ympäri vuoden. Kaikista kaupungeista löytyy varmasti jotain tekemistä, jota voi tehdä säällä kuin säällä. Välillä monissa perheissä kesät menevätkin juhlien ja sukukokousten parissa.

Suomen eläinpuistot

Eläintarhat ja eläinpuistot ovat Suomessa kauniita, viihtyisiä ja tietysti eläimet ovat aina lasten mieleen. Eläinpuistoissa vierailu on siitä mukavaa, että samaan aikaan on paljon viihdykettä, sekä lapset voivat oppia jotain. Eläinpuistojen yhteydessä on usein muutakin tekemistä, joten tällaisiin paikkoihin voi jäädä pariksi päiväksikin. Tiesitkö, että lähes kaikki eläintarhat ovat auki joka päivä?Ähtärin eläinpuisto on hyvin luonnollinen, jopa kansallispuiston tuntuinen eläinpuisto, jossa eläimet asuvat luonnollisessa ympäristössään. Siellä näkee mahtavia suomalaisia eläinlajeja, kuten peuroja ja susia. Lisäksi sieltä löytyy ahmoja, joita näkee luonnossa hyvin harvoin. Ähtärissä voikin oppia paljon luonnosta ja eläimistä.Ähtärin eläinpuistossa sijaitsee myös kotieläinpiha, joten koko perhe pääsee oppimaan kotieläimistä lisää. Lähettyvillä on lisäksi seikkailupuisto. Ähtärin eläinpuiston viereltä voit varata esimerkiksi mökin, jotka sijaitsevat järven rannalla. Vaihtoehtoisesti voit yöpyä erikoisessa hotellissa, joka on rakennettu kallion sisään.Korkeasaari on Helsingissä sijaitseva eläintarha, joka on kaikin puolin hyvin erilainen, kuin monet muut. Maailmassa ei ole kovin montaa eläintarhaa, jotka sijaitsevat saarella. Korkeasaari tekee töitä paljon lajisuojelun kannalta, joten siellä pääsee näkemään vaikuttavia ja hienoja eläimiä, sekä oppimaan paljon.

Suomen eläinpuistot

Ranuan eläinpuisto on arktista luontoa parhaimmillaan. Varsinkin jääkarhuistaan tuttu Ranua on yksi maailman pohjoisimmista eläintarhoista ja sieltä löytyy paljon pohjoisen napapiirin ja arktisen alueen lajeja. Ranua ei ole mahdottoman suuri, mutta eläimillä on hyvät oltavat ja on erinomainen vierailukohde kaikin puolin.Lasten kanssa kannattaa uskaltaa käydä sellaisissakin paikoissa, mitä ei heti tule ajateltua. Joskus lapset innostuvat mitä kummallisimmista asioista ja jokin satunnainen kotiseutumuseo saattaakin olla kovin jännittävä ja hauska. Lasten kanssa voikin varautua kokeilemaan jotain, mutta jos perhe ei viihdykään, kannattaa siirtyä eteenpäin.Kylpylät ovat suuressa suosiossa oleva aktiviteetti ja täysin syystäkin. Suomesta löytyy paljon hyviä uimahalleja ja –keskuksia, joissa riittää tekemistä koko päiväksi. Vanhemmat voivat istua rauhassa altaan reunalla ja lapset voivat käyttää kaiken energiansa vesileikkeihin.Pienellä suunnittelulla pienestä kotimaan matkastakin saa todella miellyttävän ja oikeanlaisen matkan. Lasten kanssa ei tarvitse käyttää isoja rahoja hienoihin ravintoloihin, vaan usein tavallinen kotiruokakin tai vaikka pikaruoka kelpaa todella hyvin. Hauskoja lomamatkoja!