Joulupukin kylä Rovaniemellä

Niin aikuisten kuin lastenkin silmät kirkastuvat, kun askeleet suuntaavat kohti Joulupukin kylää Rovaniemellä. Napapiirillä sijaitseva kylä on nähtävyys, joka sopii erinomaisesti kotimaanmatkailun kohteeksi. Se on kaikin puolin viihdyttävä ja miellyttävä kokonaisuus, josta jokaiselle jää hyvä mieli. Joulupukin kylä sijaitsee Rovaniemellä, lähellä kaikkia palveluita. Rovaniemen keskustastakaan ei ole kovin pitkä matka. Sinne voi saapua esimerkiksi omalla tai vuokra-autolla ja parkkipaikkoja alueella on melko hyvin. Joulupukin kylä koostuu Joulupukin pajasta, ravintoloista, kaupoista ja majoituskohteista. Innokkaimmat voivat majoittua paikan päällä kylän alueella sijaitsevassa mökissä tai hotellissa. Kaupoista löytää niin käyttötavaraa kuin klassisia matkamuistoja. Matkalle kannattaa ehdottomasti ottaa kamera mukaan tai varmistaa, että puhelimessa riittää muistia. Kuvattavaa täällä kauniissa kylässä nimittäin on! Parasta Joulupukin kylässä on se, että se on virallisesti Joulupukin brändin ympärille luotu alue, sekä se on auki joka päivä ympäri vuoden. Joulupukin kylän kohokohta on Joulupukin paja, jossa Joulupukin voi tavata joka päivä ja mikä parasta – Joulupukin vierailu ei maksa mitään!

Joulupukin kylä Rovaniemellä
Joulupukin kylä Rovaniemellä

Joulupukin paja

Joulupukin kylän keskipisteessä on Joulupukin paja. Se on kauniin punainen ja melko isokokoinen rakennus, jonka tunnistaa nopeasti. Pajan edessä on myös aina toimiva webkamera, jolle voit poseerata. Voit esimerkiksi soittaa ystävillesi ja pyytää heitä avaamaan webkameran omalla koneellaan, niin voit vilkuttaa heille suoraan Napapiiriltä! Joulupukkia pääsee vierailemaan ilmaiseksi. Joulupukki on paikalla tiettyinä kellonaikoina, jotka ovat niin pajan verkkosivuilla, kuin myös paikan päällä. Lisäksi pajasta löytyy matkamuistomyymälä. Joulupukin vierailu alkaa sillä, että kuljet pajan läpi. Joulupukin paja on rakennettu uskollisesti Joulupukille sopivaan tyyliin ja teemaan. Sesonkiaikoina kannattaa varautua pitkäänkin jonoon, sillä Joulupukkia tullaan katsomaan ympäri maailmaa. Jos Joulupukin näkeminen on ehdotonta, kannattaa käydä esimerkiksi Rovaniemellä kesällä, keväällä tai alkusyksystä. Joulu on hyvin kiireistä aikaa. Joulupukkia vieraillessa tulee muistaa, että itse kuvaaminen on kiellettyä. Ilmainen vierailu on mahdollistettu niin, että Joulupukin kanssa otetut valokuvat tulisi ostaa myymälästä. Ne eivät ole kuitenkaan mahdottoman kalliita, vaan esimerkiksi yhdessä valokuvassa voi olla koko perhe ja se tulee sopuhintaan mukaan.

Joulupukin paja
Joulupukin paja

Joulupukin apurit usein kysyvät etukäteen lapsien nimet, jotta Joulupukki osaisi puhutella pienokaisia oikein. Aikaa vierailuun on riittävästi ja Joulupukille pääsee esittämään toiveita. Kiireisinä aikoina vierailun kesto saattaa olla normaalia lyhyempi, jotta kaikki halukkaat pääsisivät tervehtimään joulun tärkeintä miestä. Vierailun jälkeen siirrytään automaattisesti myymälään, josta voi ostaa mukaan valokuvia, sekä muita Joulupukkiin liittyviä matkamuistoja. Jos kyseisestä myymälästä ei kuitenkaan lähde matkaan mitään erityistä, kannattaa vierailla kylän muissa liikkeissä katsomassa matkamuistoja. Joulupukin kylä, eli Joulupukin pajakylä, on koko perheelle sopiva kokonaisuus, jonka ympärillä ja lähellä on paljon mitä tehdä ja nähdä. Rovaniemelle pääsee niin junalla kuin myös lentokoneella, sekä tietysti autolla. Ajaminen Rovaniemen teillä on helppoa, sillä liikennettä teillä on hillitysti ja iso osa turisteista kulkevat muulla kuin omalla autolla. Kylä tarjoaa tekemistä ympäri vuoden ja talvella sekä kesällä on erilaista toimintaa ja aktiviteetteja tarjolla. Menolistalle kannattaa lisätä niin porot, kuin huskyajelut. Perheen hurjimmat voivat nauttia erilaisista moottoriurheiluaiheisista harrastuksista, kuten moottorikelkasta tai mikroautoilusta. Rovaniemen keskusta sijaitsee vain noin kahdeksan kilometrin päässä, joten majoitus onnistuu hyvin myös Rovaniemen keskustassa. Samalla pääsee nauttimaan mahtavasta Pohjois-Suomen luonnosta, sekä viihtymään kaikkien palveluiden keskellä. Silmät kannattaa talviaikaan pitää auki, silloin näkee todennäköisimmin iltaisin revontulia. Joulupukin kylä onkin erinomainen kohde ja nähtävyys Rovaniemellä. Pohjois-Suomessa on muuten melko helppo matkustaa ylipäätään kaupunkienkin välillä, joten Joulupukin kylän voi ottaa matkakohteeksi, vaikka reissun pääkohde ei olisikaan Rovaniemi.