Helsingissä on helppoa ja hauskaa viettää aikaa lasten kanssa

Helsinki on hauska paikka myös lasten kanssa, sillä puuhaa riittää niin auringolla kuin sateellakin ja vuoden ympäri. Suuri osa aktiviteeteista sopii myös pienen budjetin matkailuun ja lapsen kanssa kulkiessa huomaa, kuinka paljon ihmettelemistä riittää paikoissa, joita on ehkä ennen pitänyt itsestäänselvyyksinä. Netissä jaetaan laajasti vinkkejä myös erityisen lapsiystävällisistä kahviloista, kaupungin parhaista lastenhoitohuoneista ja juuri tämän hetken kuumimmista menovinkeistä.

Helsingissä on helppoa ja hauskaa viettää aikaa lasten kanssa

Liikkuminen vaunujen kanssa on vaivatonta ja edullista

Lastenrattaiden kanssa pääsee yleisesti hyvin liikkumaan ja julkisilla liikennevälineillä voi matkustaa ilmaiseksi, mikäli lapsi on 0-6 -vuotias ja mukana on vaunut tai rattaat. Metrossa, busseissa ja ratikoissa on yleensä järjestetty vaunuille hyvin tilaa. Myös lapsen hoito päivän aikana sujuu yleensä hyvin, sillä kaikissa suurimmissa ostoskeskuksissa on erittäin toimivat lastenhoitohuoneet. Jo pelkästään vaipanvaihtohuoneiden perusteella voi suositella vierailua ainakin Helsingin kaupunginmuseoon, Ateneumiin, Forumin ostoskeskukseen, Stockmannille ja Itäkeskuksen kauppakeskukseen. Hakaniemestä löytyy lastentarvikekauppa ja kirpputori Ipanainen, jossa hoitohuoneen lisäksi vauvan viihdyttämistä varten on varattu kokonainen sohvanurkkaus teen- ja kahvinkeittomahdollisuuksineen. Käytännön asiat siis varsin mutkattomasti ainakin keskustan alueella!

Kokeile museokorttia ja ihastu

Museokortti on suositeltava hankinta Helsingissä asuville vauvojen ja pienten lasten vanhemmille, sillä lapset pääsevät ilmaiseksi lähes kaikkiin museoihin. Helsingin museotarjonta on laajaa ja näin löytyy myös tylsemmille sadepäiville helposti tekemistä. Pienen vauvan kanssa kulkiessa vanhemmat voivat keskittyä loistaviin näyttelyihin ja hieman suuremman lapsen kanssa voi suunnata museoihin, joissa lapsetkin pääsevät puuhamaan. Esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseosta löytyy erillinen Lasten Kaupunki, jossa viihtyvät monen ikäiset lapset.

Kokeile museokorttia ja ihastu

Kulttuuria ja trooppisia kasveja

Museoiden lisäksi kirjastot ovat mainioita paikkoja lasten kanssa vierailtaviksi. Jokaisessa helsinkiläisessä kirjastossa on erikseen lastenosasto, josta löytyy paitsi lastenkirjoja, myös pelejä ja leluja. Kirjastoissa järjestetään myös aktiivisesti lapsille sopivia tapahtumia, kuten runo- ja satuhetkiä. Kallion kirjasto tarjoaa pienten vauvojen vanhemmille BabyKino-näytöksiä. Hauska retkikohde on myös Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, jossa pääsee ihmettelemään jättimäisiä lumpeita, lihansyöjäkasveja ja muita erikoisuuksia tropiikin lämmössä. Musiikkitalossa järjestetään säännöllisesti lapsille suunnattuja konsertteja ja muita tapahtumia.

Suuntaa saarille!

Helsingin saaret ovat helposti saavutettavissa myös lasten ja vaunujen kanssa. Suuntaa siis eväsretkelle vanhoihin suosikkipaikkoihin ja tutustu johonkin kokonaan uuteen. Nykyään hieman tuntemattomampia helmiä ovat mm. pitkän historian virkistäytymispaikkana omaava Lammassaari, joka sijaitsee Vanhankaupunginlahdella. Lammassaari on paranneltu esteettömäksi ja saareen pääsee vaunujen kanssa uusia, leveitä pitkospuita pitkin. Pitkospuut kulkevat aina saaren länsiosassa sijaitsevalle lintutornille asti. Kesäaikaan saaressa voi ihastella myös laiduntavia lampaita ja lehmiä. Historiallista tunnelmaa löytyy puolestaan Seurasaaresta ja ulkoilmamuseosta. Seurasaaressa järjestetään vuoden ympäri koko perheelle sopivaa ohjelmaa, kuten pääsiäis-, juhannus- ja joulutapahtumia. Erityisesti joulukuun tonttupolku on tunnelmallinen ja jännittävä elämys lapsen kanssa.

Suuntaa saarille!

Maatilaelämää keskellä kaupunkia

Tapanilassa sijaitseva Falkullan kotieläintila on Helsingin kaupungin omistama maatila, jossa pääsee tutustumaan maatilan eläimiin ja osaa pääsee myös itse rapsuttamaan. Falkullassa näkee ainakin lehmiä, hevosia, kanoja, minipossuja, kaneja, vuohia, ankkoja ja monia muita ihastuttavia karvakasoja. Tilalla voi vierailla ympäri vuoden ja sinne on vapaa pääsy. Saman tyyppinen kohde on Haltialan tila, jossa pääsee näkemään ainakin lehmiä. Lisäksi pelloilta saa elo-syyskuussa kerätä mukaansa kukkia ja herneitä. Alueella on viihtyisä kahvila ja grillipaikka omien eväiden nauttimiseen